احیای تالاب نئور در نوک پیکان برنامهریزیهاست

به گزارش قائم آنلاین، منطقه اردبیل، سعید شهند در سومین کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب نئور اردبیل اظهار کرد: در یک فرآیند چند ماهه با محوریت کارشناسان طرح های حفاظت از تالابهای کشور مسئولان استانی و جوامع محلی تدوین برنامه احیای دریاچه نئور و مدیریت جامع آن مدنظر قرار گرفته تا در یک بستر
به گزارش قائم آنلاین، منطقه اردبیل، سعید شهند در سومین کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب نئور اردبیل اظهار کرد: در یک فرآیند چند ماهه با محوریت کارشناسان طرح های حفاظت از تالابهای کشور مسئولان استانی و جوامع محلی تدوین برنامه احیای دریاچه نئور و مدیریت جامع آن مدنظر قرار گرفته تا در یک بستر مناسب بتوانیم به احیا و حیات مجدد این دریاچه با تمام داشتهها و سرمایهها کمک کنیم.
وی خاطرنشان کرد: تالاب نئور که منطقه حفاظت شده است از جمله رویکردهای سازمان حفاظت محیط زیست در بخش احیا و جذب گردشگران بیشتر در ورود به این منطقه است که امیدواریم در یک برنامه مشورتی و راهگشا بتوانیم طرح جامعی را تدوین و نسبت به احیا و عملیاتی کردن آن اقدام کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل افزود: در احیای دریاچه ارومیه سازمان حفاظت محیط زیست و معاونت حفاظت از تالابها برنامه های خوبی را اجرا کرد که خروجی آن منتج به نتایج مطلوبی شده و امیدواریم در توجه جدی به نئور نیز براساس ارائه دیدگاههای کارشناسی و نظرات زبده بتوانیم اهداف و برنامهها را به مناسب به پیش ببریم.
در این کارگاه کارشناسان دستگاههای مختلف، محیط بانان و فعالان جوامع محلی به ارائه دیدگاهها و نظرات کارشناسی پرداختند که قرار شد تا دو ماه آینده کتاب جامع در مدیریت و احیای دریاچه نئور تدوین و به تدریج بسترهای عملیاتی این برنامهها فراهم آید تا در ماههای آینده با اجرایی شدن این برنامهها در یک زونبندی مشخص بتوان نقشههای تدوین شده را عملیاتی و اجرایی کرد.
نشست مدیر کل حفاظت محیط زیست با فرماندار اردبیل
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل که به تازگی فعالیت خود را در استان اردبیل شروع کرده در حاشیه برگزاری کارگاه تدوین برنامه مدیریت جامع تالاب نئور با فرماندار شهرستان اردبیل دیدار کرد.
در این دیدار مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل به اهمیت و جایگاه محیط زیست و نگاه ای مجموعه به توسعه پایدار اشاره کرد و گفت: قرار نیست در این نگاه توسعهای حفاظت از مواهب خدادادی و سرمایههای طبیعی فدای توسعه بیرویه شود، بلکه با همکاری فرمانداران موظف هستیم تا شاخصهای زیست محیطی را در بخشهای مختلف مدنظر قرار دهیم.
شهند از کمآبی به عنوان چالشی جدی در کشور و مناطق مختلف یاد کرد و افزود: سازمان حفاظت محیط زیست در کنار بها دادن به احیای تالابها و دریاچهها سعی میکند به شکل پایدار به توانمندسازی منابع آب در استانهای مختلف کمک کند تا دغدغهها و نگرانیهای ناشی از بیآبی و کمآبی به حداقل برسد.
وی ادامه داد: ما در شهرهای مختلف این استان نیاز به حمایت جدی فرمانداران داریم و امیدواریم با تامین اعتبار بیشتر با همراهی سازمان حفاظت محیط زیست هم در بخش تامین نیروی انسانی و هم تجهیزات و امکانات بتوانیم به محیط زیست شهرستانها کمک کنیم.
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان اردبیل با قدردانی از کمک و همراهی فرماندار اردبیل در بها دادن به حوزه محیط زیست و منابع آبی بیان کرد: ما قول دادیم تا دو ماه آینده ساختارهای سازمانی را در تعیین سیستم پالایش برنامه مدیریت نئور و تدوین یک نظام جامع در این زمینه به انجام برسانیم که امیدواریم خروجی آنها به احیای دریاچه زیبای نئور در اردبیل منجر شود.
در این دیدار فرماندار اردبیل نیز با بیان اینکه زنگ خطر کمآبی در اردبیل به صدا درآمده و امسال با دشواریهای خاص در تامین منابع آب روبرو بودیم، اظهار کرد: به نظر میرسد در صورت تداوم این بیتوجهیها و غفلتها تغییر اقلیم و تداوم خشکسالیها تا ۲۵ سال آینده بخش عظیمی از جمعیت ایران به مناطق دیگر کوچ کنند.
جواد زنجانی ضرورت انتقال آب به دشت اردبیل را از ارس، قزل اوزن و خزر یادآور شد و تصریح کرد: اگر این انتقال از امروز استارت بخورد تا پنج سال آینده بازخورد آن را به عینه خواهیم دید.
وی با ابراز خرسندی از حضور مدیر کل جوان و پرانرژی در اداره کل محیط زیست استان اردبیل ادامه داد: ما امسال برای ساماندهی و بهسازی موزه تاریخ طبیعی اردبیل ۸۰ میلیون تومان و اجرای برخی از طرحهای زیست محیطی ۶۳۰ میلیون تومان اعتبار در نظر گرفتیم.
فرماندار اردبیل به نیروهای جوان و پرانرژی محیط زیست اشاره کرد و گفت: برای خرید خودرو بخشی از منابع اعتباری از طریق استان و بخشی نیز از طریق سازمان تامین خواهد شد تا توسعه تجهیزات و خرید خودرو انجام شود.
زنجانی بیان کرد: ما به هیچ وجه راضی به توسعه نامتوازن در استان در اثر غفلت و بیتوجهی به حوزه زیست محیطی نیستیم و حق نداریم تخریب مواهب زیست محیطی را انجام دهیم، چرا که ما در دشت اردبیل با معضل فرونشست و آسیبهای دیگر روبرو هستیم.
برچسب ها :محیط زیست، اردبیل ، تالاب
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0