بازسازی سوسنگرد یکی از برجستگیهای مردم مازندران است

نماینده ولی فقیه در مازندران گفت: بازسازی سوسنگرد یکی از برجستگیهای مردم مازندران است.
به گزارش عصرقائم، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی در همایش «آزادسازی تا بازسازی سوسنگرد» در دانشگاه فرهنگیان هادی شهر اظهار داشت: هم مکان، مکان بسیار محترمی است؛ شهر حضرت آیت الله روحانی که آن روز یک روستا بوده است و هم موضوع جلسه بسیار مهم است؛ بازسازی سوسنگرد و پیش از آن هم آزادسازی سوسنگرد که دو نوع جهاد را در برمیگیرد؛ جهاد با جان در آزادسازی و جهاد با مال در بازسازی.
وی افزود: در قرآن هم به جهاد و مجاهد و بر هم به فضیلت آنها تأکید شده است و از سردار ملکی و برگزار کنندگان مراسم در این شهر که پای کار بودند قدردانی داریم.
محمدی لائینی با بیان اینکه سوسنگرد سازی به پای پدر معنوی استان مرحوم آیت الله روحانی بوده است، تصریح کرد: محور آزادسازی و بازسازی مهم است و در محور بازسازی حدودا یک سال و اندی از شهریور 61 تا دی 62 با 13 هزار نیروی کار شهر 15 هزار نفری سوسنگرد را با محوریت آیت الله روحانی و علمای بنام و ائمه جمعه آن روز، فرمانداران و استاندار مرحوم مجدآرا ساختند و دسته جمعی یک افتخاری را آفریدند.
امامجمعه ساری ادامه داد: تبیین این موضوع هم در راستای یکی از دو توصیه رهبر معظم انقلاب اسلامی به بنده در خصوص تبیین و بزرگداشت برجستگیهای مردم مازندران است و این جلسه، اجرایی بر یکی از مصادیق برجستگیها و نمایشی از آن است.
محمدی لائینی با اشاره به جمله حضرت امام که فرمودند «خرمشهر را خدا آزاد کرد»، بیان کرد: سوسنگرد را هم خدا آزاد کرد و شخص امام (ره) در سه مورد دستور آزادسازی و شکستن حصر سوسنگرد، آبادان و پاوه را دادند.
امام جمعه ساری ادامه داد: مازندرانیها علاوه بر آزادسازی سوسنگرد در ساخت و ساز و بازسازی این شهر نیز مشارکت داشتند و این مهم در کارنامه مردم استان به عنوان یک افتخار و برجستگی وجود دارد.
محمدی لائینی با بیان اینکه مازندرانیها در آن روز 300 میلیون تومان برای بازساری سوسنگرد هزینه کردند، گفت: آن حادثه نشان داد که در این مردم یک ظرفیت و استعدادی وجودی دارد که متناسب با هر زمان در حوزه کمکهای مومنانه و جهاد با جان به میدان میآیند.
امام جمعه ساری با اشاره به حماسه مردم آمل در ششم بهمن اظهار داشت: یک روزی مردم آمل شهر را تبدیل به شهر هزار سنگر کردند و به گفته آیت الله جوادی اگر این اتفاق در شهر دیگری از استان هم میافتاد آنجا هم هزار سنگر میشد؛ یک مشت کمونیست و منافق برای ضربه زدن به انقلاب اسلامی به شهر حمله کنند و آن شهر تبدیل به هزارسنگر میشد.
محمدی لائینی اضافه کرد: این ظرفیت در مردم مازندران است و یک نمونه اش در ماجرای کرونا بود که در بحث خرید تبلت و موبایل هوشمند و بستههای معیشتی بالای 500 میلیارد تومان کمکهای مومنانه مردمی بصورت قرارگاهی در استان انجام شده است و اشخاص هم کمکهایی داشتند که قابل محاسبه نیست و اینها دشمن را نا امید میکند و دوستان را امیدوار. چنین ویژگیها و برجستگیها جریان انقلاب را با تقویت میکند.
امام جمعه ساری بیان کرد: سوسنگرد هشت روز پس از حمله عراق یعنی در هفتم مهر 59 به اشغال درآمده است و حدودا 47 روز در اشغال متجاوز عراقی بود و صدام 48 نفر از سران عرب که همکاری نکردند را اعدام کرد و برای سوسنگرد فرماندار گذاشت؛ آنها کار را تمام شده میدانستند و تا مدتها هواشناسی عراق، هواشناسی خوزستان و شهرهای آن را پخش میکرد.
وی اضافه کرد: اما جمعی از دلیرمردان و مجاهدان با جان بپاخاستند و در مجموع برای آزادسازی سوسنگرد هشتاد شهید دادیم که 43 شهید مازندرانی هستند و شهید حسین بهرامی ولشکلایی فرمانده گردان بود و شهید برجسته از میان این شهداست.
نماینده ولی فقیه در مازندران بیان داشت: شهدایی از لشکر عاشورای تبریز، بچههای اهواز و خرمشهر، گاه در بعضی از روزها با بیست نفر با دست خالی شهر برای نگه داشتن سوسنگرد میجنگیدند و تا آخرین لحظه شهر را نگه داشتند.
امام جمعه ساری ادامه داد: شهید تجلایی از شهدای تبریز یکی از شبهای سوسنگرد را به نام عاشورا نام گذاشت و گفت هر کس میخواهد برود و ما تا آخرین لحظه اینجا میمانیم؛ و اینگونه بچههای شما و مازندران جنگیدند و خون دادند.
وی با اشاره یه اینکه منافقین ستون پنجم بودند و در درون این تعداد بوده و گزارش میدادند، تصریح کرد: شخص بنی صدر رئیس جمهور آن زمان به عنوان ستون ششم خیلی خطرناکتر بود و در آن لحظات حساس با اعزام تیپ 2 لشکر زرهی اهواز ممانعت کرد، با اینکه خیلی حساس و برنامه ریزی شده بود و نیامدن این تیپ بسیار بسیار خلا بزرگی بود و توسط این شخص ممانعت کرد.
محمدی لائینی با بیان اینکه در عملیات آزادسازی سه نماینده رهبر معظم انقلاب اسلامی وارد میدان شدند، بیان کرد: شخص آیت الله مدنی شخصا به خدمت امام رسید و از کارشکنی بنی صدر و ممانعت از ورود نیروها گفت.
وی اضافه کرد: همچنین رهبر معظم انقلاب اسلامی هم که در آن روز نماینده امام در میان رزمندگان بودند تماس گرفتند و مستقیم با امام سخن گفتند و امام به ایشان فرمودند: «بدون توجه به دستور بنی صدر باید تیپ 2 وارد میدان بشود».
محمدی لائینی حضور شهید چمران را به عنوان نماینده امام در جنگهای چریکی یکی دیگر از عوامل پیروزی دانست وگفت: ایشان طی نامهای بر علیه بنی صدر برای همین کارشکنیها اعلام جرم کرد و بالاخره با اصرار این سه شخصیت توانستند نیروها را بکار بگیرند و جریان آزادسازی با قدرت و قوت انجام بگیرد و این نقش ستون ششم بود.
وی به نقش ستون ششم در جریان فتنه 88 و 98 و امثال اینها اشاره کرد و ادامه داد: اینها نشان میدهد که ما باید حواسمان در جنگ و صلح به این ستون ششمیها زیاد باشد و درست و حساب شده رای بدهیم و انسانهای شایسته و بایسته را انتخاب کنیم.
امام جمعه ساری اظهار داشت: این حماسه یک حماسه بسار زیبا، بینظیر و مهم است از این جهت که شخص امام دستور بدهند «تا فردا بایستی سوسنگرد آزاد بشود» و نشان دهنده این بود که آزادسازی سوسنگرد کلیدی است.
محمدی لائینی با اشاره به اینکه شکست حصر آبادان، آزادی پاوه نیز کلیدی است، گفت: شهید چمران در جریان آزادسازی سوسنگرد از ناحیه پا به شدت مجروح شده بود و ما باید قدردان زحمات گذشتان و بخصوص حضرت آیت الله روحانی و طبرسی و همه کسانی که با مال و جان جهاد کردند، قدردانی میکنیم.
امام جمعه ساری با بیان اینکه جهاد ادامه دارد و ما در نیمه راه هستیم، گفت: مردم مازندران و ایران اسلامی باید این راه را همچنان ادامه بدهند، قافله سالار شخصی مثل حضرت امام است و مردم همان مردم 57 هستند و اگر حادثه ای اتفاق بیفتد همه جای شهر هزارسنگر میشود و همه مدافع انقلاب میشوند.
محمدی لائینی بیان داشت: علی رغم اینکه در بخش اقتصاد و معیشت و مسائل مشکلاتی داشتیم و داریم ان شالله به همت دولت حزب اللهی و تقویت امید و مبارزه سه قوه با فساد که بزرگترین عامل بیتحرکی و بیرونقی است هر روز برجستگیهای بهتری رقم خواهد خورد.
نقش مازندران در حماسه سوسنگرد به آیندگان منتقل شود
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران نیز گفت: نقش مردم مازندران در حماسه آزادساری و بازسازی سوسنگرد باید به آیندگان منتقل شود.
سردار عبدالله ملکی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و بویژه شهدای سوسنگرد و تأکید بر ضرورت پاسداشت حماسه آزادسازی سوسنگرد اظهار داشت: سوسنگرد مرکز دشت آزادگان است و در منطقه میانی خوزستان قرار دارد که در شروع جنگ تحمیلی، سپاه سوم لشکر زرهی عراق برای رسیدن به اهواز این محور را انتخاب کرده بود اما با مقاومت جانانه مردم قهرمان سوسنگرد و ارتشیان و پاسداران و نیروهای ژاندارمری روبرو شد.
وی با بیان اینکه اگر چه سوسنگرد به مدت کوتاه در اشغال رژیم بعث قرار گرفت اما با حماسه سازی سپاه و ارتش از دست رژیم بعث آزاد شد، تصریح کرد: این شهر دو بار در محاصره شدید دشمن قرار گرفت و در 25 آبان 59 نیز برای سومین بار محاصره شد و نیروهای اسلام و عشایر و بسیجیان و ژاندارمری و ارتشیان در مقابل فشار حمله دشمن مقاومت کردند.
ملکی اضافه کرد: با دستور امام که فرمود «تا فردا بایستی سوسنگرد آزاد بشود» رهبر معظم انقلاب و شهید چمران که در آن زمان نماینده امام در شورای عالی دفاع بودند با همکاری و هماهنگی با لشکر 92 زرهی اهواز و بکارگیری نیروهای تیپ دو و بخشی از نیروهای تیپ 3 این لشکر زرهی و ستاد جنگهای نامنظم و پاسداران و ارتشیان و بسیجیان بطور هماهنگ و با اقتدار سوسنگرد را در 26 آبان 59 از حصر درآوردند و آزادی را به مردم ایران و سوسنگرد ارمغان آوردند.
وی با اشاره به حماسه رزمندگان مازندرانی هم در آزادسازی و هم بازسازی شهر سوسنگرد بیان داشت: پس از فتح حرمشهر، آیت الله «هادی روحانی» نماینده فقید امام (ره) در استان مازندران طی نامه ای به امام (ره) برای بازسازی شهر سوسنگرد اعلام آمادگی کرد و با موافقت حضرت امام (ره) بازسازی این شهر به این استان محول شد.
این مسئول با بیان اینکه 13 هزار نیروی جهادی مازندران از شهریور 1361 تا دی 1362 کار بازسازی شهر سوسنگرد را به اتمام رساندند، خاطرنشان کرد: همچنین مردم مازندران در آن زمان با جمع آوری 300 میلیون تومان کمک نقدی به این مردم جنگ زده افتخار دیگری در کارنامه حماسی خود از سالهای دفاع مقدس به ثبت رساندند.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران به نقش محوری سردار شهید «حسین بهرامی ولشکلایی» در عملیات آزادسازی سوسنگرد اشاره کرد و با بیان اینکه قریب به 43 شهید مازندرانی در جبهه سوسنگرد تقدیم شد، اضافه کرد: این دو حماسه باید به زیبایی به آیندگان و نسل امروز منتقل شود.
ملکی گفت: اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران در راستای حفظ و نشر این دو حماسه اقدامات موثری انجام داده است که چاپ کتاب «بازساری سوسنگرد چیزی مثل جنگ» از جمله آنهاست که با همکاری سپاه کربلا انجام شد.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس مازندران با بیان اینکه برگزاری این همایش یکی از راههای پاسداشت این حماسه است، گفت: این همایش طی سالهای متوالی برگزار شد و در ساالهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.
برچسب ها :ولی فقیه ، مازندران ،سوسنگرد
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0