کد خبر : 327126
تاریخ انتشار : دوشنبه ۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۸
-

مدیرعامل توزیع برق مازندران اعلام کرد:

ترفندهای تازه ماینرها برای دور زدن بازرسی‌ها

ترفندهای تازه ماینرها برای دور زدن بازرسی‌ها

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران از شناسایی ۳۳۳ دستگاه ماینر در استان خبر داد و گفت: برخی با استفاده از روش‌ها و شگردهای پیچیده، دستگاه‌های خود را به‌گونه‌ای پنهان می‌کنند که تشخیص محل مصرف، کار آسانی نیست.

به گزارش عصر قائم به نقل از  خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» سید کاظم حسینی‌کارنامی صبح امروز در نشست خبری با اولویت مدیریت گذر از اوج بار سال‌جاری با اشاره به ناترازی تولید و مصرف برق در کشور اظهار کرد: در سطح کشور حدود ۴۱ میلیون مشترک برق داریم و برای تأمین برق مصرفی تنها یک میلیون مشترک، به حدود ۸۵ تا ۹۰ هزار مگاوات ظرفیت تولید برق نیاز است؛ در حالی‌ که ظرفیت فعلی تولید برق در کشور از تمامی نیروگاه‌های فعال، اعم از حرارتی، آبی، بادی، خورشیدی و هسته‌ای، حدود ۶۵ هزار مگاوات است.

وی افزود: از این میزان، بخش قابل‌توجهی از برق کشور توسط نیروگاه‌های برق‌آبی تولید می‌شود که بیش از ۹۵ درصد آن‌ها در مناطق جنوبی کشور نظیر نیروگاه‌های سد کارون و سد شهید عباسپور مستقر هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران تصریح کرد: به‌دلیل کاهش شدید بارش‌ها در این مناطق، حدود ۵۰ درصد مخازن این سدها پر شده و در نتیجه، از ظرفیت ۱۰ تا ۱۲ هزار مگاواتی مورد انتظار نیروگاه‌های برق‌آبی، در سال جاری بخش اندکی محقق خواهد شد.

حسینی‌کارنامی با بیان اینکه در استان به حدود ۴ هزار مگاوات برق برای تأمین نیاز مشترکان نیاز داریم، افزود: اما میزان تولید برق استان بسیار محدود است و نیروگاه شهید سلیمی نکا با ظرفیت اسمی ۲۲۰۰ مگاوات، به‌دلیل قدمت ۴۷ ساله و هزینه‌های بالای بهره‌برداری، تنها حدود ۱۵۰۰ تا ۱۶۰۰ مگاوات برق تولید می‌کند.

وی با اشاره به اینکه یک نیروگاه خصوصی در منطقه کاسپین نوشهر نیز با ظرفیت حدود ۴۷۰ مگاوات در حال فعالیت است، ادامه داد: بنابراین در بهترین شرایط، ظرفیت تولید برق مازندران به حدود ۲ هزار مگاوات می‌رسد و با کمبودی در حدود ۲ هزار مگاوات مواجه‌ایم.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران ادامه داد: این کمبود از طریق خطوط تبادلی با تهران و استان‌های همجوار جبران می‌شود و تقریباً ۱۸۰۰ تا ۱۹۰۰ مگاوات از این برق از بیرون استان تأمین می‌شود.

حسینی‌کارنامی خاطرنشان کرد: به‌دلیل اتصال رینگی شبکه برق کشور، تمامی استان‌ها به‌نوعی در تأمین انرژی یکدیگر سهیم‌اند و تصمیم‌گیری‌ها در این حوزه به‌صورت ملی انجام می‌شود.

وی با تأکید بر لزوم مدیریت مصرف، افزود: در حال حاضر، بین ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات ناترازی در سطح کشور داریم و برای جبران این ناترازی تنها دو راه وجود دارد؛ یا باید مصرف را مدیریت کنیم یا مدیریت بار داشته باشیم. در این میان، ساده‌ترین راهکار، مدیریت مصرف در بخش خانگی است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با بیان اینکه ۷۵ درصد مشترکان برق در مازندران مشترک خانگی هستند، گفت: اگر این مشترکان کولرهای خود را روی ۲۵ درجه تنظیم کنند که دمای آسایش بدن نیز هست، تأثیر بسزایی در کاهش مصرف خواهد داشت.

حسینی‌کارنامی با اشاره به راهکارهای ساده در مدیریت مصرف، تصریح کرد: بسیاری از منازل چند کولر دارند و خاموش کردن یکی از کولرها یا استفاده‌ی هم‌زمان از کولر و نور طبیعی به‌جای روشن کردن لامپ‌ها می‌تواند به کاهش مصرف کمک کند.

وی خاطرنشان کرد: مدیریت مصرف برق نه‌تنها وظیفه‌ای همگانی است بلکه راهکاری عملی برای عبور از تابستان بدون خاموشی خواهد بود.

کنترل هوشمند ادارات پرمصرف مازندران

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مازندران با اشاره به اقدامات عملی برای عبور از پیک مصرف برق تابستان گفت: یکی از اقدامات مؤثر، کاهش ۵۰ درصدی روشنایی معابر در سطح استان بوده است که نقش قابل توجهی در صرفه‌جویی انرژی ایفا کرده است.

حسینی‌کارنامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از حوزه‌هایی که نیاز به مدیریت جدی مصرف داشت، ادارات و بانک‌ها بودند که در سال‌های گذشته جزو پرمصرف‌ترین نهادها به‌شمار می‌رفتند، ادامه داد: پس از چند سال تذکر و پیگیری حضوری، امسال اقدام به نصب بیش از هزار کنتور هوشمند در بانک‌ها، ادارات کل و مؤسسات دولتی کردیم.

وی با اعلام اینکه این کنتورها مصرف برق ادارات را به‌صورت خودکار نسبت به سال قبل ارزیابی می‌کنند، خاطرنشان کرد: بر اساس مصوبه هیئت وزیران، ادارات در ساعات اداری باید مصرف خود را ۳۰ درصد و در ساعات غیراداری تا ۷۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش دهند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اشاره به اقدامات انجام‌شده در بخش خانگی اظهار کرد: حدود ۲۵ هزار کنتور هوشمند برای مشترکان خانگی که بیش از ۲.۵ برابر الگوی مصرف برق استفاده می‌کردند، نصب شده است و این کنتورها به‌گونه‌ای تنظیم شده‌اند که در صورت تجاوز از میزان مجاز، مصرف آنها محدود شود.

حسینی‌کارنامی افزود: در بخش تجاری نیز حدود ۲۲ هزار کنتور هوشمند برای واحدهای پرمصرف از جمله طلافروشی‌ها، لوستر‌فروشی‌ها و هایپرمارکت‌های بزرگ در مناطق پر تردد مانند بابلسر، محمودآباد و کنار نصب شده است و مصرف این واحدها به‌گونه‌ای تنظیم شده که بیشتر از ۲۸ آمپر امکان استفاده نداشته باشند.

اصلاح ساعات قطع برق در بخش کشاورزی

حسینی‌کارنامی در ادامه با اشاره به وضعیت برق در بخش کشاورزی گفت: ما در استان ۱۲۵ هزار مشترک تک‌فاز در بخش کشاورزی داریم که برق آن‌ها قطع نمی‌شود. اما برای ۸ هزار و ۶۰۰ مشترک سه‌فاز و بالاتر که دارای پروانه بهره‌برداری هستند، محدودیت‌هایی بر اساس میزان مجاز برداشت آب در ماه اعمال شده است.

وی افزود: براساس دستورالعمل وزارت نیرو، این مشترکان مجاز به مصرف حداکثر ۱۵ ساعت برق در روز هستند. در ابتدا برنامه قطع برق برای این گروه به‌صورت پنج ساعت پیوسته از ساعت ۱۳ تا ۱۸ در نظر گرفته شده بود، اما با پیشنهاد استاندار و تایید جهاد کشاورزی، زمان‌بندی تغییر کرد. اکنون برق به‌صورت دو نوبت، دو و نیم ساعت در صبح و دو و نیم ساعت در بعدازظهر قطع می‌شود تا کشاورزان به‌ویژه در بخش شالیزاری کمتر متضرر شوند.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با تأکید بر اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: در شرایط کنونی که حدود ۲۰ تا ۲۵ هزار مگاوات ناترازی در سطح کشور داریم، دو راه بیشتر وجود ندارد؛ یا باید مدیریت مصرف صورت گیرد یا مدیریت بار. ما تلاش کردیم با استفاده از راهکارهای هوشمند و فرهنگ‌سازی عمومی، به‌ویژه در بخش خانگی که بیش از ۷۵ درصد مشترکان مازندران را شامل می‌شود، از مدیریت بار پرهیز و به سمت کاهش مصرف حرکت کنیم.

هشدار درباره مصرف برق ماینرها

حسینی‌کارنامی با اشاره به یکی از چالش‌های جدی صنعت برق کشور گفت: فعالیت غیرمجاز ماینرها به یکی از معضلات جدی در حوزه مصرف برق تبدیل شده و شناسایی آنها بسیار دشوار است.

وی ادامه داد: این افراد با استفاده از روش‌ها و شگردهای پیچیده، دستگاه‌های خود را به‌گونه‌ای پنهان می‌کنند که تشخیص محل مصرف، کار آسانی نیست.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران افزود: در مواردی مشاهده شده که زیر سرامیک یا موزاییک ساختمان‌ها، جک‌های مکانیکی تعبیه شده که با بالا و پایین رفتن آن، تجهیزات ماینر پنهان یا آشکار می‌شوند.

حسینی‌کارنامی تصریح کرد: برخی دیگر نیز با ایجاد فضاهای پنهان در پشت‌بام‌ها، دیوارهای برشی و سایر نقاط مخفی، تجهیزات خود را دور از چشم نگه می‌دارند.

وی با بیان اینکه هر دستگاه ماینر به اندازه مصرف ۱۰ واحد مسکونی برق مصرف می‌کند، گفت: برای تولید تنها یک بیت‌کوین، انرژی معادل مصرف برق ۴۴۰ واحد مسکونی در تهران مصرف می‌شود؛ این میزان مصرف در شرایط ناترازی برق کشور بسیار نگران‌کننده است.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران ادامه داد: سال گذشته موفق شدیم با تلاش تیم‌های بازرسی، ۳۳۳ دستگاه ماینر را شناسایی و ضبط کنیم اما برای ادامه این مسیر نیاز به همراهی جدی مردم و رسانه‌ها داریم. از شهروندان تقاضا داریم در صورت مشاهده یا احتمال فعالیت ماینر در یک محل، مراتب را به ما گزارش دهند.

حسینی‌کارنامی در تشریح سازوکار اطلاع‌رسانی و پاداش برای گزارش‌دهندگان گفت: شهروندان می‌توانند از طریق سایت شرکت توزیع نیروی برق مازندران یا سامانه پیامکی ۳۰۰۰۵۱۲۱ اطلاعات خود را ارسال کنند. همچنین امکان تماس مستقیم نیز فراهم است. تنها کافی است اعلام کنند که در محل مشخصی احتمال وجود ماینر وجود دارد.

وی با اعلام اینکه هویت گزارش‌دهندگان کاملاً محرمانه باقی خواهد ماند و در صورت کشف ماینر، به ازای هر دستگاه، یک میلیون تومان پاداش نقدی به فرد اطلاع‌دهنده تعلق می‌گیرد، تاکید کرد: در صورتی که چند دستگاه در یک مکان شناسایی شود، مبلغ پاداش به تناسب افزایش می‌یابد و تا سقف ۵۰ میلیون تومان برای هر پرونده قابل پرداخت خواهد بود.

مدیرعامل شرکت توزیع برق مازندران با اشاره به اینکه علاوه بر این، نیروهای عملیاتی که در کشف ماینرها مشارکت دارند نیز پاداش جداگانه‌ای دریافت می‌کنند، گفت: از شهروندان تقاضا داریم با ما در این مسیر همکاری کنند تا بتوانیم از آسیب‌های گسترده فعالیت غیرمجاز ماینرها به شبکه برق جلوگیری کنیم.

انتهای خبر/

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

2 × پنج =