تولید روزانه بیش از 3 هزار تن زباله پلاستیکی در کشور

به گزارش قائم آنلاین، روزبه مفیدیان در گفت و گو ، با بیان اینکه فناوری بازیافت مواد پلاستیکی به لطف شرکت های دانش بنیان و تلاش نخبگان کشورمان روز به روز در حال ترقی است، اظهار کرد: این امر موجب افزایش کیفیت محصولات حاصل از بازیافت شده است؛ اما نباید فراموش کرد که مهمترین نقش
به گزارش قائم آنلاین، روزبه مفیدیان در گفت و گو ، با بیان اینکه فناوری بازیافت مواد پلاستیکی به لطف شرکت های دانش بنیان و تلاش نخبگان کشورمان روز به روز در حال ترقی است، اظهار کرد: این امر موجب افزایش کیفیت محصولات حاصل از بازیافت شده است؛ اما نباید فراموش کرد که مهمترین نقش را در جلوگیری از آلودگی طبیعت، تکتک افراد جامعه بر عهده دارند.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه جمع کننده های هوشمند بطریهای پلاستیکی، شیشه ای و آلومینیومی و ظروف چندبار مصرف، ظرفیت بازیافت 2 هزار تا 2 هزار و500 بطری در روز را دارند، یادآور شد: هم اکنون شهرداری تهران موفق به خرید این سیستم ها و نصب آنها در بازارهای شهروند در نقاط مختلف شهر شد و این فناوری برای نخستین بار در کشور استفاده می شود.
مفیدیان ادامه داد: وقتی شهروندان بطری های شیشه ای و پلاستیکی را به سیستم های هوشمند تحویل می دهند، رسید دریافت می کنند که باید نام و شماره تلفن خود را روی آن بنویسند، سپس آن را در جعبه قرعه کشی قرار داده و هر ماه، شهرداری جوایزی را به دارنده شماره تلفن ترسیم شده به صورت تصادفی اعطا می کند. این جایزه معمولا به صورت سمبلیک یک دوچرخه است.
وی با بیان اینکه این دستگاه می تواند بطری ها را به طور همزمان فشرده و باركدها، مواد، رنگ شیشه و نوع ظروف را تشخیص دهد، تصریح کرد:از خاصیت های دیگر دستگاه پسماند این است که می توانیم علاوه بر كاهش هزینه های دفع زباله، در جهت تفکیك زباله در مبدا با استفاده از این دستگاه قدم های مثبتی برداریم، همچنین به راحتی و با سرعت زباله های قابل بازیافت را از شهروندان دریافت و آنها را به مراکز بازیافت ارسال کنیم.
مشاور دانشگاه تخصصی فناوری های نوین آمل یکی دیگر از ویژگیهای مهم استفاده از سیستم های هوشمند را مشارکت شهروندان در بازیافت و جداسازی زباله دانست و تاکید کرد:یکی از دلایلی که شهروندان جداسازی زباله در مبدا را جدی نگرفتند این است که آنها در این روند دخیل نیستند که با ورود چنین دستگاه هایی با جداسازی و بازیافت زباله بیشتر آشنا می شوند.
مفیدیان با عنوان اینکه پلاستیک کاربردهای ارزشمند زیادی دارد، اظهار کرد: ما به پلاستیک یکبار مصرف با عواقب شدید زیست محیطی متکی شدیم، در سراسر جهان، هر دقیقه یک میلیون بطری نوشابه پلاستیکی خریداری می شود، همه ساله ما از ۵ تریلیون کیسه پلاستیکی یکبار مصرف استفاده می کنیم، طبق آمار وبسایت جهانی محیط زیست، بیش از ۵۰ درصد پلاستیک های مورد استفاده ما یکبار مصرف هستند.
وی به افزایش مصرف پلاستیک در کشور اشاره کرد و گفت: روزانه بیش از سه هزار تن زباله پلاستیکی در کشور تولید می شود که به یک میلیون تن در سال می رسد، هر روز 8 هزار تن زباله به محل های دفن زباله در تهران منتقل می شود؛ اما حتی یک کیلوگرم از آن نیز بازیافت نمی شود چرا که جداسازی زباله در مبدا عملی نمی شود.
مشاور نخبگان مازندران ادامه داد: در حالی که کاهش تولید زباله و تفکیک زباله در مبدا، دو فرآیند مهم در مدیریت پسماند است، در ایران تمرکز بیشتر در مرحله آخر زباله است، مدیریتی که بیشتر دفع زباله است تا بازیافت.
این استاد دانشگاه مشارکت مردم و افزایش روحیه تعاملی در بطن جامعه را آشنایی آحاد مردم با طرح های زیست محیطی و فرهنگی دانست و خاطرنشان کرد: با تعریف وظایف شهروندی این مهم به خوبی مدیریت شود تا هم از سرمایه های این مرز و بوم محافظت کنیم و از طرفی حامی فعالیت های محیط زیستی دولت باشیم.
مفیدیان با بیان اینکه مشاهیر و بزرگان باید جوانان را مورد حمایت خود قرار دهند، تاکید کرد: جامعه باید این را از وظایف خود بداند که اگر جوانی صاحب استعداد، خوشفکر و خوشایده است؛ اما دست روزگار و سیاست نمیگذارد که او مطرح یا دیدگاههایش شنیده شود و یا این کار با سرعت بسیار کندی اتفاق میافتد، تلاش کنند که نام و مطالیشان را مطرح کنند و بخشی از موقعیت و سرمایۀ اجتماعیشان را برای معرفی این افراد اختصاص دهند.
وی در پایان گفت: به این کار بهعنوان یک وظیفۀ فرعی و یا یک فضل نگاه نکنند، بلکه دغدغۀ باید باشد و هریک خود را موظف بدانند که چند جوان خوشفکر را به جامعۀ نخبگان معرفی کند.
برچسب ها :مشاور، نخبگان ،مازندران
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0