راهبردهای مازندران برای خدماترسانی

صاحبنظران بر این باورند با توجه به شرایط جغرافیایی این خطه از شمال و نزدیکی مازندران به پایتخت، توسعه زیرساخت های این استان در بخش های مختلف از جمله جاده سازی و حل مشکل پسماند نه تنها عقب ماندگی ها شمال را جبران می کند بلکه این دیار می تواند در مواقع بحرانی میزبان حجم انبوه مسافران از سراسر کشور باشد.
به گزارش عصر قائم به نقل از پایگاه خبری تحلیلی بلاغ ، استان مازندران که از جمله استانهای پیش رو در صنعت گردشگری و تولید محصول کشاورزی در کشور محسوب می شود به خاطر شرایط جغرافیایی و نزدیکی به پایتخت از جمله استانهای مهمی در کشور است که در مواقع بحرانی می تواند میزبان حجم انبوهی از مسافران پایتخت باشد.
همزمان با جنگ ۱۲ روزه و حمله رژیم صهیونیستی به ایران نقش این خطه از شمال برای اسکان و پذیرایی مسافرانی که به مازندران سفر کرده بودند بسیار برجسته بود و بعد از میزبانی شایسته، این مسافران از واخر هفته گذشته به مرور این استان را به مقصد تهران ترک کردند.
حوادث هفته های گذشته در کشور سبب شد تا کارشناسان بر این امر تاکید داشته باشند که توسعه زیرساخت های مازندران یکی از ضرورت های مهمی است که در راستای تقویت امنیت ملی باید مورد توجه قرار گیرد.
توسعه جاده های این استان از جمله اولویت های مهمی است که مورد تاکید کارشناسان قرار دارد چرا که در مواقع بحرانی همانند حوادث طبیعی و یا جنگ تعداد قابل توجهی از جمعیت پایتخت می توانند در کوتاه ترین زمان ممکن خود را به این استان برسانند.
در شرایط فعلی پسماند یکی از جدی ترین مشکل پیش روی استان است که در همه شهرهای این خطه از شمال به ابرچالشی تبدیل شد که گره های کور آن هر روز محکم تر از روز گذشته برای شهروندان آزار دهند می شود.
صاحبنظران بر این باورند استانی که توانایی حل مشکل پسماند جمعیت ثابت خود را ندارد نمی تواند میزبان جمعیتی حدود ۱۰ میلیون نفری باشد که حجم زباله های تولیدی آن به چند برابر وضع موجود افزایش می یابد.
با توجه به این که مازندران به عنوان لنگرگاه امنیت غذایی کشور در حال تولید محصولات راهبردی کشاورزی است حجم انبوهی از زباله ها و شیرابه های اسیب های فراوانی به همراه خواهد داشت که حل این مشکل از جمله دغدغه های جدی کارشناسان زیست محیطی و شهروندان است.
زباله زخم عمیق پیکر نحیف طبیعت شمال کشور است. زخمی که در ۲ دهه اخیر عمیقتر شده و مساحت آن نیز در نقاط مختلف شمال و به ویژه مازندران افزایش یافته است.
جانمایی نامطلوب مکانهای دفن زباله مازندران در سه دهه اخیر سبب شده که اکنون مساحت عرصههای دپوی زباله در مازندران که عمدتا نیز در دل جنگلها قرار دارند به حدود ۲۰۰ هکتار برسد.
دپوی این زبالهها و آلوده شدن خاک محیط تنها چالش ناشی از این روش دفع پسماند نیستند. نفوذ شیرابهها به عمق زمین و آبهای زیرزمینی تهدید بزرگی است که بر سلامت ساکنان اطراف این سایتهای دپوی زباله تاثیر مستقیم میگذارد.
زبالهدانهای تحمیل شده به طبیعت مازندران نبسیاری از زمینهای باغی، شالیزاری و مراتع استان را به درجهای از آلودگی رساندند که در سلامت محصولات تولیدی در این عرصهها ابهام وجود دارد.
شهرهای مازندران به گونهای گسترده شده که جنگل، کوه، دشت و مرتع بخشی از شهرها و روستاهای این استان را تشکیل میدهند و همه این اراضی هم در معرض تهدید زبالهها قرار دارند.
معضل پسماند سالهای طولانی است که گریبان مازندران سرسبز را گرفته و در برهههای مختلف سه دهه گذشته در برخی مناطق تبدیل به بحران چندوجهی شد. در این فرایند بیشترین آسیب به جنگلهای مازندران وارد شد. محل دپوی زبالهها در آمل، بابل، بابلسر، نوشهر، نور و بسیاری از شهرهای این استان از گلوگاه تا رامسر تهدیدی جدی برای عرصههای طبیعی محسوب میشوند.
کارشناسان بر این باورند یکی از علتهای اصلی طولانی شدن طرحهای ساماندهی پسماند مازندران شهرستانی عمل کردن در این زمینه است که سبب میشود اعتبارات دولتی به صورت قطرهچکانی به طرحها تخصیص یابد و افتتاح طرحها را در هالهای از ابهام قرار دهد.
هر چند قصه تلخ معضل زباله برای بومیان مازندران تکراری است و بسیاری از مازندرانیها درد و رنج و جانسختی آن در برابر راهحلهای متنوع را با گوشت و استخوانشان لمس کردهاند، ولی برای غیربومیان هم ناآشنا نیست.
چون اگر حتی پیشینه یک بار سفر زمینی به مازندران را داشته باشند، بوی تعفن زبالههای انباشته در جایجای استان بدون تردید مشامشان را آزرده است. بیراه نیست اگر گفته شود در مسیرهای منتهی به جنگل، دریا یا کوههای همه شهرستانهای مازندران میتوان نقاطی را یافت که بوی تعفن زباله احساس شود و محل دپوی زبالهها به چشم آید.
با این که طی سالهای اخیر گامهای مثبتی برای ساماندهی زباله در مازندران برداشته شد، اما به جز موارد معدودی از جمله بهرهبرداری از نیروگاه زبالهسوز نوشهر که آن هم البته با چالش و تعطیلی مواجه شد و کارخانه کمپوست تنکابن، بقیه طرحها به سرانجامی اثرگذار نرسیدند و فرآیند تخریب اراضی طبیعی همچنان ادامه دارد
توقف انتقال زباله به سایتهای دپوی زباله در مازندران هم عمدتا ناکام ماند و به نتیجهای نرسید. در این زمینه تنها نقطه امیدبخش که اخیرا مشاهده شد مربوط به سایت زباله انجیلسی بابل بود که بالاخره پس از سالها با پیگیری دوستداران محیط زیست و حکم قطعی دادگاه تجدید نظر استان ورود زباله به این سایت ممنوع شد و اقداماتی برای بهبود وضعیت در این منطقه جنگلی در حال انجام است.
در این پیوند استاندار مازندران اظهار کرد: مردم استان در ۱۲ روز جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی علیه ملت ایران در مهمان نوازی سنگ تمام گذاشتند و شخص رییس جمهور از مردم استان قدردانی کرده است،
مهدی یونسی رستمی گفت: امروز بزرگترین سرمایه کشور اعتماد مردم است که ما مسوولان باید با عملیاتی کردن مطالبات آنان این اعتماد را حفظ و گسترش بدهیم.
وی افزود: اختلاف سلیقه های سیاسی و حزبی، کم کاری ها و کاستی ها در انسجام و وحدت بین مردم و نظام در جنگ ۱۲ روزه رژیم صهیونسیتی کنار گذاشته شد و این رویه باید ادامه دار باشد.
وی با اظهار این که حفظ هویت ملی ایرانی در این مدت جنگ تحمیلی در جامعه معنا شده است، تصریح کرد: تاکید می کنم بزرگترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی ایران، نه موشک بلکه اعتماد، وحدت و یکپارچگی مردم است.
استاندار مازندران با بیان اینکه امروز مسوولان نباید مردم را در درجه بندی یک و یا ۲ ببینند، گفت: طبق بررسیهای انجام شده، مردم این خطه شمالی در حدود ۲ هفته جنگ تحمیلی رژیم صهیونسیتی و آمریکایی به تمام معنا از حدود ۱۰ میلیون نفر از هموطنان اقصی نقاط کشور مهمان نوازی کردند. آنان در این مدت در پذیرایی ها سنگ تمام گذاشتند.
یونسی رستمی، همچنین از همراهی و همکاری مسوولان مازندران در تامین امنیت روحی و روانی و مایحتاج و ارزاق عمومی عمومی قدردانی کرد و گفت: در روزهای آتشبس هم مردم همراهی ویژه ای با نیروهای مسلح در ایست و بازرسی دارند.
وی با اظهار این که بزرگترین موفقیت دولت چهاردهم رضایت مندی نسبی مردم تعریف شده است، بیان داشت: امیدواریم این هم افزایی بیش از پیش در سال جاری که با تنگناهای مالی مواجه هستیم، بیشتر شود.
مقام عالی دولت در مازندران در بخش دیگری به اهمیت عملیاتی و برنامه ریزی بودن در ارایه خدمات مطلوب به مردم اشاره کرد و گفت: طرح های نیمه تمام بالای بیش از ۷۰ درصد در اولویت تکمیل و افتتاح قرار دارد.
اعتبار جدید برای جاده های مازندران
استاندار مازندران اظهار کرد: برای اجرای طرح های زیرساختی و بهسازی جاده های مازندران دولت چهاردهم پنج هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار به این خطه از شمال کشور اختصاص داد.
مهدی یونسی رستمی گفت: در حال حاضر توسعه جاده های مازندران یکی از راهبردهای مهم دولت محسوب می شود و همه تلاش ها بر ان است تا با توجه به حجم انبوهی از میزبانی این استان از مسافران زیرساخت های جاده ای توسعه یابد.
وی گفت: در راستای افزایش ایمنی محورهای اصلی، فرعی و روستایی و توسعه زیرساختهای جادهای، طرح نهضت لکهگیری، درزگیری و روکش آسفالت در مسیرهایی به طول ۱۹۰.۵ کیلومتر آغاز شد.
استاندار مازندران با اشاره به این مطلب که این عملیات با حضور همزمان ۱۸ گروه اجرایی و با اعتباری بالغ بر پنج هزار و ۲۸۰ میلیارد ریال در جاده های مازندران آغاز شد، اظهار کرد: در حال حاضر همه تلاش ها بر آن است تا با توسعه زیرساخت های جاده های این خطه از شمال زمینه ای برای کاهش بار ترافیکی و افزایش ایمنی جاده ها باشد.
یونسی رستمی با اشاره به موقعیت ویژه استان به لحاظ ترانزیت و گردشگری ادامه داد: روکش آسفالت محورهای شریانی، اصلی و روستایی نقش بسزایی در افزایش ایمنی کاربران جادهای و تسهیل مبادلات اقتصادی منطقه دارد.
وی ادامه داد: در زمان حاضر روکش آسفالت راههای اصلی به طول ۹۸ کیلومتر با اعتبار ۳ هزار و ۲۲۰ میلیارد ریال راههای فرعی به طول ۴۷ کیلومتر با اعتبار۵۶۰ میلیارد ریال و لکهگیری به وسعت ۳۰۴ هزار متر مربع در حال انجام است.
استاندار مازندران همچنین به طرح های روستایی اشاره کرد و گفت: روکش آسفالت ۲۵ کیلومتر مسیر روستایی با اعتبار ۵۰۰ میلیارد ریال در حال اجراست و افزون بر آن، پروژههای دیگری به طول بیش از ۲۰ کیلومتر و با اعتباری بالغ بر یک هزار میلیارد ریال نیز در دست اقدام قرار دارد.
یونسی رستمی با تأکید بر اهمیت بهبود زیرساختهای جادهای در کاهش خسارات جانی و مالی و همچنین تسهیل در حمل محصولات کشاورزی، ابراز امیدواری کرد: بهزودی طرح های از جمله روکش آسفالت کمربندی جنوبی ساری، محورهای ساری–کیاسر، دودانگه ساری، جواهرده رامسر، گلوگاه–نیالا، دوآب–کجور–کدیرسر، محور کندوان، قائمشهر – کیاکلا– ساری – جویبار و نیز آسفالت حفاظتی شرق استان و محور سوادکوه نیز به این طرح سراسری اضافه خواهد شد.
انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانههای داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانهای منتشر میشود.
انتهای خبر/
منبع : ایرنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0