ضرورت پژوهش محوری بر مبنای نیاز روز جامعه

عضو هیئت علمی دانشکده الهیات و معارف اسلامی دانشگاه مازندران گفت: ضررورت پژوهش محور بودن امروزه بر مبنای نیاز جامعه و افراد بشر است و برای پیشرفت در صنعتهای مختلف نیازمند پژوهش بیشتر خواهیم بود.
به گزارش عصرقائم، سیدباقر حسینی کریمی در گفتوگو با خبرنگاران بهمناسبت هفته پژوهش، به بررسی نقش پژوهش تقاضامحور در زندگی حال و آینده بشر پرداخت و اظهار کرد: پژوهش نیاز محور است و صد البته ملتی دست برتر را خواهد داشت که نه تنها پژوهشهایش را بر مبنای نیاز روز جامعه، بلکه بر مبنای نیازهای آتی بشر، منطبق سازد.
وی افزود: به فرموده حضرت علی علیه السلام؛ العِلمُ سُلطانٌ، مَن وَجَدَهُ صالَ بِهِ، ومَن لَم یجِدهُ صیلَ عَلَیهِ(شرح نهج البلاغه، ابن ابی الحدید، ج ۲۰، ص ۳۱۹) علم اقتدار است؛ هر کس این قدرت را به چنگ آورد، میتواند تحکم کند و بر دیگران، غلبه پیدا کند و هر کسی این اقتدار را به دست نیاورد، بر او غلبه پیدا خواهد شد و دیگران بر او تحکم میکنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران تصریح کرد: علم بیفایده، باعث عمرسوزی و فرصت سوزی، سرمایهسوزی، سرخوردگیهای فراوان روحی و اجتماعی و سلطهپذیری یک ملت از ملتهای پیشرفته میشود.
کریمی ادمه داد: اینجاست كه خاتم رسل، حضرت رسول اكرم صلّى الله علیه و آله و سلّم از چنین علوم بیهودهاى به خدا پناه مىبرد، آنجا كه در نیایش و عرض حاجت خود به بارگاه الهی، معروض مىدارد:*اللهمّ إنّى أعوذ بك من علم لا ینفع.* «بار پروردگارا! من به تو از علم بدون فایده پناه مىبرم! ». پژوهشی که مشکلی از مشکلات جامعه را حل نکند از مصادیق علم بیفایده است.
وی خاطرنشان کرد: حج یکی از جامعترین عبادات، در اسلام است بنابراین در بسیاری از موارد، وقتی میخواهند ثواب و پاداشی برای یک کار خوب، معین کنند میگویند ثواب یک یا چند حج را دارد؛ مثلا در ثواب سلام بر امام حسین علیه السلام، نقل شده است که ثواب بیست حج را دارد. در میان اعمال حج، طواف کعبه از جایگاه بسیار مهمی برخوردار است. تا جایی که از ارکان حج بهشمار آمده و ترک عمدی آن، باعث بطلان حج است. مرحوم کلینی(ره)، حدیثی از امام صادق(ع) نقل میکند که شگفتآور است.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران گفت: امام صادق میفرمایند: انجام یک پژوهش، گرهی از کار مردم باز کنی، ثواب آن، ده برابر طوافی است که آن همه اهمیت برای آن ذکر شده است.
کریمی در پاسخ به سوال مگر تا کجا میتوانیم پژوهشها را نیاز محور کنیم، بیان کرد: پیشرفتهایی که در صنایع مختلف و ابزارهای مختلف صورت گرفته را ببینیم، چقدر با گذشته متفاوت است؛ بشر، وقتی اولین هواپیما را ساخت، فکر میکرد که مرزهای علم و دانش را درنوردیده و به پایان علم در این زمینه رسیده است اما امروز میببینیم که سرعت تحول در صنایع هوا و فضا چقدر است.
وی اظهار داشت: همه دانشگاهها، حوزههای علمیه و مراکز علمی باید این دعای رسول اکرم صلی الله تعالی علیه و آله را که فرموده است، (اللهمّ إنّى أعوذ بك من علم لا ینفع. «بار پروردگارا! من به تو از علم بدون فایده پناه مىبرم!)، را سرلوحه کارهای علمیشان قرار دهند و آن را در عمل، محقق سازند.
برچسب ها :هیئت علمی، دانشکده، الهیات
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0