هسته خرما منبعی نوظهور برای پیشگیری از دیابت، سرطان و بیماریهای قلبی

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: هسته خرمای ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان بویژه ربی به عنوان غذای درمانگر طبیعی با ظرفیت غذایی، تغذیه ای، دارویی و درمانی فوق العاده می تواند جهت پیشگیری، کنترل و درمان دیابت، سرطان و بیماری های قلبی عروقی مورد استفاده قرار گیرد.
به گزارش عصر قائم به نقل از مشرق، عبدالوحد صفرزایی بیان کرد: هسته خرمای ربی، یکی از ارقام بومی استان سیستان و بلوچستان، با دارا بودن ترکیبات زیستفعال از جمله فنولیکها، آنتیاکسیدانها، فیبرهای رژیمی، و ویتامینها، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهایی نظیر دیابت، چاقی، فشار خون، سرطانهای روده و پروستات و همچنین اختلالات عصبی ایفا میکند.
وی با اشاره به تحقیقات اخیر خود افزود: عصارههای استخراجی از این هسته با کاهش استرس اکسیداتیو در مغز، عملکرد موثری در مقابله با آسیبهای عصبی دارند و همچنین، میزان بالای فیبر و ترکیبات فنولیک موجود در این هسته میتواند به بهبود شاخصهای متابولیکی و کاهش چربی خون کمک کند.
صفرزائی عنوان کرد: خرمای ربی که در شهرستانهای زابل، سراوان، ایرانشهر و چابهار کشت میشود، به دلیل بافت خاص و هسته کوچکتر از گوشت، از خرماهای نیمهخشک با رطوبت زیر ۱۴ درصد به شمار میرود و استفاده از ضایعات آن، به ویژه هسته، به عنوان منبع تغذیهای ارزشمند، مورد توجه ویژه محققان حوزه غذا و دارو قرار گرفته است.
برای نخستین بار در دنیا، نان لواش سنتی خشک با خواص آنتیدیابتیک، غنیشده با نانوذرات حاوی عصاره هسته خرمای ربی، توسط دکتر صفرزائی، محقق دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به ثبت رسیده است.
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0