هشدار آتشسوزی در جنگلهای شمال

مدیرکل منابعطبیعی و آبخیزداری مازندران – ساری گفت: تداوم روزهای گرم احتمال بروز آتشسوزی در جنگلها و زیستگاههای طبیعی استان را افزایش داده است.
به گزارش عصر قائم به نقل از علی باقریجامخانه در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری تحلیلی «بلاغ» اظهار کرد: تداوم روزهای گرم احتمال بروز آتشسوزی در جنگلها و زیستگاههای طبیعی استان را افزایش داده است.
وی با اشاره به لزوم آمادگی همهجانبه برای مقابله با تهدیدهای زیستمحیطی، از دستگاههای اجرایی و نهادهای مسئول خواست تا همکاری کامل و مؤثر با دبیرخانه کمیته مدیریت بحران منابع طبیعی داشته باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران _ ساری با بیان اینکه حفاظت از جنگلها و مراتع بدون بسیج همه ظرفیتها امکانپذیر نیست، افزود: طبق تأکیدات صورتگرفته در جلسات ستاد مدیریت بحران استانداری مازندران، تمامی دستگاهها موظفند امکانات، تجهیزات و نیروهای خود را در قالب ساختار کمیته بحران در اختیار این مجموعه قرار دهند تا بتوان در زمان حادثه با واکنش سریع و مؤثر از گسترش خسارات جلوگیری کرد.
باقریجامخانه با اشاره به خطر همیشگی آتشسوزی در عرصههای جنگلی، به اهمیت افزایش توانمندی نیروهای محلی در مهار آتشسوزیها اشاره کرد و گفت: در سال جاری برنامهریزی شده تا بخشی از ادوات اطفای حریق در اختیار دهیاران و شوراهای روستاهای در معرض خطر قرار گیرد تا در مواقع بحران، نیروهای محلی به سرعت وارد عمل شوند و قبل از گسترده شدن آتش، آن را مهار کنند.
وی افزود: روستاییان و دهیاران، نخستین حلقه ارتباطی با طبیعت هستند و اگر به این عزیزان ابزار و آموزش مناسب داده شود، میتوانند در حفاظت از منابع ملی بسیار مؤثر باشند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران _ ساری با اشاره به رویکردهای جدید در مدیریت بحران منابع طبیعی، تصریح کرد: در کنار آمادگی میدانی، باید اطلاعرسانی دقیق و آموزشهای عمومی برای مردم و بهویژه جوامع محلی تقویت شود.
باقریجامخانه ادامه داد: هشدارهای پیشگیرانه و افزایش آگاهی عمومی نسبت به خطرات انسانی و طبیعی، نقش مهمی در کاهش خسارات دارد.
وی در بخش دیگری با گلایه از کمبود منابع مالی در حوزه حفاظت و اطفا گفت: اگر قرار است ما به عنوان متولیان انفال، وظیفهمان را در قبال جنگلها و مراتع بهدرستی انجام دهیم، باید در حوزه تأمین اعتبار نیز مورد حمایت قرار بگیریم.
مدیرکل منابع طبیعی مازندران – ساری تأکید کرد: در صورت عدم تزریق اعتبارات کافی، نه تنها دست ما در اجرای برنامههای پیشگیرانه بسته خواهد بود، بلکه حتی در عملیاتهای ضروری مانند اطفای حریق یا گشتهای حفاظتی نیز دچار مشکل میشویم.
باقریجامخانه در پایان با اشاره به اینکه برای حفظ منابع طبیعی که ثروت ملی و سرمایه نسلهای آینده است، نیازمند همکاری همهجانبه، تجهیز منابع محلی و تخصیص اعتبارات کافی هستیم، گفت: بدون این حمایتها، وظیفه خطیر ما در صیانت از منابع خدادادی با چالشهای جدی روبرو خواهد شد.
انتهای خبر/
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0