پساب واحدهای فرآوری زیتون، مهمترین دغدغه زیستمحیطی طارم
به گزارش قائم آنلاین، شهرستان طارم به دلیل برخورداری از آب و هوای مناسب یکی از مناطق مستعد کشاورزی استان زنجان محسوب میشود که سالانه درصد بالایی از نیاز استان را در زمینه محصولات کشاورزی مرتفع میسازد. یکی از محصولات شاخص شهرستان طارم، زیتون است که علاوه بر اینکه نیاز عمده کشور به این محصول
به گزارش قائم آنلاین، شهرستان طارم به دلیل برخورداری از آب و هوای مناسب یکی از مناطق مستعد کشاورزی استان زنجان محسوب میشود که سالانه درصد بالایی از نیاز استان را در زمینه محصولات کشاورزی مرتفع میسازد.
یکی از محصولات شاخص شهرستان طارم، زیتون است که علاوه بر اینکه نیاز عمده کشور به این محصول را مرتفع میسازد، ردپای آن در صادرات غیرنفتی نیز دیده میشود اما در کنار این مزایا موضوعی که میتواند به عنوان زنگ خطری برای محیط زیست باشد موضوع پسابهای واحدهای فرآوری زیتون است که در صورت تصفیه نشدن میتواند صدمات زیادی به آب و خاک منطقه به علت استفاده از ماده قلیایی سود و سوزآور وارد سازد.
استفاده از ماده قلیایی سود سوزآور در محصول زیتون برای از بین بردن تلخی آن در صنایع تبدیلی موجب شده تا نگرانیهایی درباره عوارض تخریبی و محیط زیستی این ماده در طارم قوت گیرد.
زیتون خام برای رسیدن به دست مصرفکننده نیاز به یکسری اقدامات تبدیلی دارد که این امر ضرورت ایجاد صنایع تبدیلی مانند واحدهای فراوری را بیش از بیش آشکار میسازد اما موضوع مهمی که در رابطه با این فرآوریها وجود دارد، موضوع پساب واحدهای فراوری است.
در حالی که در سالهای دور برای فرآوری زیتون از آب به تنهایی استفاده میشد که تنها عیباش زمانبر بودن بود، اما در سالهای اخیر مخلوط سود سوزآور با آب که زمان فرآوری آن را به کمترین زمان ممکن میرساند موجب شده تا بسیاری از واحدهای صنعتی و سنتی از این روش استفاده کرده و پسابهای آلوده آن را در محیط زیست رها کنند.
در همین رابطه سرپرست فرمانداری شهرستان طارم با تایید این مطلب، میگوید: پساب واحدهای فرآوری زیتون از دغدغههای اصلی محیط زیست طارم است.
ستار صفری، مدیریت پساب واحدهای فرآوری زیتون را از دغدغههای مهم شهرستان برشمرده و میافزاید: نهادهای متولی برای مدیریت بهینه پساب تولیدی کارخانجات فرآوری زیتون بایستی راهکار عملیاتی ارائه کنند.
پسابهای زیتون منجر به آلودگی محیط زیست میشود که این نوع آلودگی شامل بحث فرآوری و روغنکشی است. در همین رابطه رئیس اداره محیط زیست طارم در پاسخ به پیگیری خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه در حوزه فرآوری، شیرینسازی زیتون با مواد شیمیایی صورت میگیرد، میگوید: این مواد دارای PH بالایی است که پساب تصفیه نشده آن به زمین نفوذ کرده و موجب آلودگی خاک، آبهای سطحی و نیمهسطحی میشود.
غلامرضا عباسی، راهاندازی تصفیهخانه مرکزی را از راهکارهای موثر در مقابله با این آلودگیها عنوان کرده و ادامه میدهد: تصفیه مناسب پسابهای زیتون سبب میشود PH آب پایین آمده و از آب تصفیه شده مجددا برای آبیاری استفاده کرد که این امر علاوه بر اینکه جلوی آلودگی آب و خاک را میگیرد، در مدیریت منابع آبی بهویژه آبهای زیرزمینی بسیار موثر است.
وی با اشاره به بازدیدهای میدانی صورت گرفته توسط مسئولان استانی و شهرستانی از واحدهای فراوری زیتون، ادامه میدهد: طی بازدیدهای صورت گرفته تصمیمات خوبی برای حل این مشکل در سالهای آتی اتخاذ شد.
این مسئول با بیان اینکه مکانیابی راهاندازی تصفیهخانه مرکزی در شهرک صنعتی آببر در توسط شرکت شهرکهای صنعتی انجام شده است، میافزاید: این پروژه در مرحله مطالعه طرح قرار دارد.
برچسب ها :زیتون،دغدغه، طارم
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0