گزارش گرانفروشی نتیجهای هم دارد؟

به گزارش قائم آنلاین، همزمان با اجرای طرح سهمیهبندی بنزین از آبان ماه، یک بسیج سهجانبه برای کنترل قیمتها و مقابله با گرانفروشی کالا و خدمات در کشور شکلگرفته است. بر اساس طرح تشدید نظارت بر بازار، «سازمان تعزیرات حکومتی» به همراه «بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور» و «سازمان صنعت و معدن و
به گزارش قائم آنلاین، همزمان با اجرای طرح سهمیهبندی بنزین از آبان ماه، یک بسیج سهجانبه برای کنترل قیمتها و مقابله با گرانفروشی کالا و خدمات در کشور شکلگرفته است. بر اساس طرح تشدید نظارت بر بازار، «سازمان تعزیرات حکومتی» به همراه «بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور» و «سازمان صنعت و معدن و تجارت» پایش بازار را آغاز کردهاند و شبکهای برای نظارت مستمر بر قیمتها در حال شکلگیری است. این نهادها چه میکنند؟
251 هزار عملیات بازرسی صنفی
وزارت صنعت و معدن و تجارت از طریق «سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان» و نهادهای اجرایی و نظارتیاش طی 10 روز ابتدای طرح بیش از 251هزار عملیات بازرسی انجام داده است؛ بهطور میانگین روزانه 25هزار بازرسی. در این طرح که همچنان و هر روز بدون تعطیلی ادامه دارد بیش از 1500 بازرس اصناف در سراسر کشور نیز همراهی کردهاند. اما نظارت اصناف به همین کار محدود نمیشود؛ بسیج اصناف هم دستبهکار شده است. قرار است از ظرفیت 500 هزار نفر اعضای بسیج اصناف نیز استفاده شود تا بر فعالیت بیش از 3 میلیون واحد صنفی و 660 هزار واحد تولیدی کشور نظارت کنند. تمامی 7800 اتحادیه صنفی کشور نیز به این طرح پیوستهاند تا قیمت کالا و خدمات افزایش نیابد و البته گرانفروشی رخ ندهد. بنا به اعلام، کار نظارت بر عهده اصناف است و اعضای بسیج اصناف فقط بازرسان را همراهی میکنند. البته در هر عملیات بازرسی یک برگه توضیحات به بسیج اصناف نیز ارسال میشود تا در صورت لزوم بتوان پیگیریهای بعدی را تا حصول نتیجه انجام داد.
تشکیل پرونده برای 17 هزار متخلف
سؤال مهم اینکه نظارتها نتیجهای هم دارد؟ و پاسخ ساده و روشن است: بله. طی 10 روز نخست اجرای طرح برای بیش از 17 هزار واحد صنفی متخلف، پرونده تشکیل و برای رسیدگی به سازمان تعزیرات ارجاع شده است. رقم تخلفات نیز میلیاردی است؛ بیش از 61 میلیارد تومان.
تماس با تعزیرات حکومتی
حالا مردم چگونه میتوانند برای نظارت دقیقتر کمک کنند؟ اگر کالا یا خدماتی گرانتر از قیمت درجشده یا قیمت عرفی آن فروخته شود مصرفکنندگان میتوانند با شماره 135 سازمان تعزیرات حکومتی تماس بگیرند و موضوع را به اپراتورهای این سامانه اطلاعرسانی کنند. حتی افزایش قیمت درجشده روی محصولات نیز در این سامانه قابلپیگیری است؛ به این دلیل که شرکتهای ایرانی تولیدکننده انواع محصولات ازجمله مواد غذایی اجازه افزایش قیمت ندارند.
نشانی را بدهید به 124
برای اطلاعرسانی درباره گرانفروشی، احتکار یا امتناع از عرضه کالا میتوان با سامانه 124 سازمان صنعت و معدن و تجارت نیز تماس گرفت. در این سامانه تماسگیرنده با اپراتور صحبت میکند یا باید پیغام بگذارد. برای ارائه گزارش تخلف به این سامانه به نشانی دقیق فروشگاه متخلف ازجمله منطقه شهرداری، خیابان اصلی، کوچه، پلاک و نام فروشگاه نیاز است. پس اگر با گرانفروشی مواجه شدید نشانی دقیق و نام فروشگاه را به خاطر بسپارید. اطلاعرسانی به این سامانه از طریق پایگاه اینترنتی 124.ir و اپلیکیشن آپ نیز ممکن است.
گرانفروشی؟! زنگ بزن 110
خیلیها نمیدانند که گرانفروشی را میتوان به 110 هم اطلاعرسانی کرد. این روش بهویژه برای کسانی که قصد دارند از گرانفروش شکایت کنند بسیار کارآمد است چون امکان تهیه صورتجلسه از وضعیت فروش کالا و قیمت آن نیز مهیا میشود و میتوان در صورت اثبات گرانفروشی غرامت گرفت.
روش دیگری هم که بسیج اصناف توصیه میکند اطلاعرسانی مضاعف به این نهاد است. به این معنا که هم به سامانه 135 یا 124 اطلاعرسانی کنیم هم به واحد بسیج اتحادیه صنفی که فروشنده متخلف زیر نظر آن فعالیت میکند. شماره اتحادیه هر صنفی را میتوان بهسادگی از اینترنت یا از طریق سامانه 118 به دست آورد.
گرانی دارو؛ 1490
گرانفروشی دارو بهویژه داروهای خارجی که قیمتی روی آنها درج نمیشود و همچنین افزایش دستی قیمت درجشده روی داروها مشکلی رایج در برخی داروخانههاست و حالا فرصتی خوب است تا به این مشکل هم رسیدگی شود. هر تخلفی در داروخانهها ازجمله گرانفروشی را می توان علاوه بر سامانه 124 یا 135 به سامانه 1490 نیز اطلاعرسانی کرد.
برچسب ها :بسیج، اصناف،صنعت ، معدن ، تجارت
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0