پسماند و حریق جزء عمدهترین عوامل آسیبپذیری جنگلها

به گزارش قائم آنلاین، تور رسانهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری به جنگلهای هیرکانی بولا در بخش دودانگه مرکز مازندران برگزار شد. در این تور رسانهای ضمن بازدید میدانی اصحاب رسانه از جنگلهای بکر بولا که سهم عمدهای از وسعت جنگلهای هیرکانی استان را دارد، بحث و گفتوگو با محوریت ثبت جهانی جنگلهای
به گزارش قائم آنلاین، تور رسانهای اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری به جنگلهای هیرکانی بولا در بخش دودانگه مرکز مازندران برگزار شد.
در این تور رسانهای ضمن بازدید میدانی اصحاب رسانه از جنگلهای بکر بولا که سهم عمدهای از وسعت جنگلهای هیرکانی استان را دارد، بحث و گفتوگو با محوریت ثبت جهانی جنگلهای هیرکانی شما کشور در یونسکو و فرصتها و چالشهای پیش روی این مهم، صورت گرفت.
سید محسن موسوی تاکامی مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران-ساری ضمن تبریک پنجم مهرماه روز جهانی گردشگری گفت: طبیعتا وقتی صحبت از گردشگری به میان میآید، بومگردی و اکوتوریسم یا گردشگری در طبیعت یا همان گردشگری سبز هم مطرح است.
وی افزود: جنگلهای استان مازندران به عنوان جنگلهای هیرکانی که به عنوان موزه طبیعی و فسیلی زنده دنیا محسوب میشود، یکی از بهترین نقاط گردشگری سبز در دنیا محسوب میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری خاطرنشان کرد: در استان مازندران حدود 794 هزار و 14 هکتار اراضی جنگلی وجود دارد که شامل گونههای درختی و درختچهای میشود.
این مسئول بیان کرد: در این جنگلها بیش از 80 گونه صنعتی وجود دارد که گونههای منحصر به فردی نظیر انجیلی، راش، ممرز، بلوط، زبان گنجشک، لرگ و شمشاد در این جنگلها دیده میشود جزو گونههای غالب به شمار میآیند.
موسوی تاکامی عنوان کرد: قدمت جنگلهای پهن برگ در دنیا به 140 میلیون سال قبل بر میگردد و قبل از آن هم گونههای سوزنی برگ بهعنوان پیش آهنگ وجود داشت که قدمتشان به 160 میلیون سال قبل باز میگردد.
وی ادامه داد: در پایان دوران سوم زمین شناسی یعنی در حدود 3 میلیون سال پیش، با روی دادن عصر یخبندان، بخش عظیمی از جنگلهای دنیا از بین رفت که جنگلهای هیرکانی ما به جهت خصوصیات و ویژگیهای اقلیمی خاص حاکم بر شمال کشور، برای مردم ما به ودیعه ماند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری متذکر شد: این جنگلهای هیرکانی به صورت نواری در سواحل جنوبی دریای خزر به وسعت 850 کیلومتر از استارا تا گلی باغی را در بر میگیرد که بزرگترین ذخیرهگاه ژنتیکی دنیا است.
این مسئول با بیان اینکه امروز از این جنگلهای هیرکانی به عنوان موزه طبیعی دنیا و فسیل زنده یاد میکنند، تصریح کرد: طبیعتا این جنگل به دلیل ارزش جهانی که داشت سالهای سال، نزدیک به 13 سال تلاش شد تا در نهایت در 14 تیرماه در زمره ثبت جهانی یونسکو قرار گیرد.
موسوی تاکامی با بیان اینکه جنگلهای هیرکانی به عنوان یک آثار طبیعی پس از کویر لوت در کشور به ثبت جهانی در آمد؛ اضافه کرد: ما 24 اثر ثبتی را در فهرست لیست جهانی داریم که آخرین آن، ثبت جهانی جنگل هیرکانی است.
وی با بیان اینکه حدود 306 هزار و 600 هکتار از جنگلهای هیرکانی ما ثبت جهانی شده است؛ افزود: همین که نگاه جهانی را به خود معطوف کرد و نمایندگان بیش از 180 کشور، رای به ثبت این جنگل در فهرست جهانی دادند، نشان از اهمیت این جنگلها دارد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری تاکید کرد: با این اقدام موثر جهانی که به نفع کشور است، قطعا یک سری پروژههای مطالعاتی در سطوح جهانی به سمت کشور سرازیر خواهد شد و قطعا هم اعتبارات بینالمللی هم در جهت نگاهداشت این آثار جهانی به سمت کشور میآید.
این مسئول مطرح کرد: وقتی دنیا برای این نعمتی که خدا به مردم کشور ما داشته است، ارزش قائلاند، مردم ما هم باید در حفاظت از این میراث، همت کنند و رسانهها هم باید در این زمینه اطلاع رسانی کنند.
موسوی تاکامی اعلام کرد: طبیعتا این جلوه و این زیباییها برای تمام مردم جهان است و همه مردم دنیا در استفاده کردن از این درختان و نعمت سهیم خواهند بود و ما باید قدردان این نعمت الهی باشیم.
وی ادامه داد: اینکه پس از این اقدام ما چه میزان از این جنگلها حراست کنیم، نیازمند این است که همه ما کمر همت به حفاظت از این جنگلها ببندیم.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران- ساری یادآور شد: یکی از خواستههای عمده ما از گردشگران در این منطقه، نریختن زباله و اطمینان حاصل کردن از خاموشی آتش به هر نحوی از انحا به هنگام استفاده است.
موسوی گفت: پسماند و حریق جزو عمدهترین عوامل آسیب پذیری جنگلهای ما است که با همت و مشارکت مردمی باید آن را به حداقل ممکن برسانیم.
برچسب ها :آبخیزداری، جنگل،پسماند
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0