مطالبات صنفی کامیونداران خلیلشهر شنیده شد؛
نیم دنده برای عبور از روزهای سخت!

در پی انتشار اخباری مبنی بر افزایش نرخ بیمه و احتمال گرانی سوخت گازوئیل، برخی رانندگان و کامیونداران خلیلشهر در شهرستان بهشهر، اقدام به برگزاری تجمع صنفی کردند که این تجمع با حضور میدانی نیروهای انتظامی و امنیتی و شنیدن مطالبات رانندگان، در فضایی آرام پایان یافت.
تجمع مسالمتآمیز در بستر قانون
.jpg)
رضا رستمی رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار بلاغ؛ با اشاره به مسائل اخیر صنف حملونقل و تجمعات برخی رانندگان، ضمن تأکید بر ادامه فعالیت بخش عمدهای از ناوگان حملونقل کشور، دلایل اصلی این نارضایتیها و مطالبات رانندگان را تشریح کرد.
وی تصریح کرد: یکی از مهمترین دلایل شکلگیری این اعتراضات، موضوع سهنرخی شدن قیمت گازوئیل بود که قبلاً نیز از سوی صنف و نمایندگان بخش خصوصی تذکراتی در خصوص آثار التهابی آن داده شده بود که این تصمیم باعث ایجاد تنشهایی در جامعه حملونقل شد.
رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه افزایش هزینه بیمه تأمین اجتماعی رانندگان نیز یکی دیگر از عوامل نارضایتی بود؛ ادامه داد: با توجه به اینکه سهم دولت از بیمه پرداخت نشد، تأمین اجتماعی سهم رانندگان را تا ۴۵ درصد افزایش داد که موجب فشار سنگینی بر رانندگان شد. موضوع دیگری که باعث اعتراضات شد، افزایش بیرویه قیمت لاستیک، روغن و لوازم یدکی بود، در حالیکه ۶۵ روز از سال گذشته اما نرخ کرایه حمل افزایش نداشته است.
رستمی با بیان اینکه این عوامل موجب شد بخشی از حملونقل دچار توقف شود، گفت: در عین حال، رانندگان واقعی و اصیل همچنان پای کار نظام و مردم هستند.
.jpg)
وی در ادامه به مهمترین مطالبات رانندگان اشاره کرد و گفت: مهمترین مطالبه، بروزرسانی نرخ حمل بر کیلومتر بر اساس شاخصهای اقتصادی و تورمی است. همچنین مشکل سهمیه سوخت، از دیگر دغدغههای جدی رانندگان است. پیمایشهای انجامشده تناسبی با سوخت تخصیصیافته ندارد و شرکت نفت سوخت را کمتر از نیاز شارژ میکند. این موضوع منجر به خرید گازوئیل آزاد شده یا حتی رانندهای قادر به حرکت نبوده است.
رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران افزود: در مورد سهنرخی شدن قیمت گازوئیل، با توجه به جلساتی که طی روزهای گذشته با مسئولان داشتیم، فعلاً مقرر شده این طرح اجرایی نشود و تصمیمگیری در اینباره با برگزاری جلسات کارشناسی با حضور دولت، تشکلهای صنفی و بخش خصوصی انجام شود.
رستمی درباره دیگر مطالبات صنفی گفت: افزایش سهمیه سوخت، بازنگری در سهم پرداختی بیمه تأمین اجتماعی که در کمیسیون عمران نیز مطرح شده، و جلوگیری از تأخیرهای طولانی در پرداخت کرایه توسط صاحبان کالا، بهویژه نهادهای دولتی مانند امور دام و سازمان حمایت از روستاییان از دیگر خواستههای رانندگان است.
تشکیل کمیته پیگیری پرداخت کرایهها
وی خاطرنشان کرد: در این زمینه مقرر شده کمیتهای با حضور نمایندگان صنف و سازمان راهداری تشکیل شود تا شرکتهای صاحب کالا موظف به پرداخت کرایه در موعد مقرر شوند؛ اگر کرایهها پرداخت نشود، محدودیتهایی برای اعلام بار و بارگیری آنها اعمال خواهد شد که نهایتاٌ برخی رانندگان با تأخیرهای دو تا سهماهه در پرداخت کرایه مواجه هستند که این غیرقابل قبول است.
ورود عوامل غیرمرتبط به حوزه حملونقل
رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران با اشاره به برخی اختلالات جادهای اظهار کرد: رانندگان اصیل هیچگاه چرخ حملونقل را متوقف نمیکنند، ما برای سربلندی نظام جمهوری اسلامی ایران، در سختترین شرایط مانند دوران دفاع مقدس و کرونا ایستادیم و الان هم ایستادهایم؛ اما برخی اتفاقات در جادهها از سوی افرادی صورت گرفته که نه رانندهاند، نه کامیوندار و نه مرتبط با حملونقل. این افراد با هدف ایجاد تنش وارد میدان شدهاند و برخی هم شناسایی شدند.
رستمی تأکید کرد: جای قدردانی از دستگاههای امنیتی وجود دارد که در حال شناسایی و برخورد با این افراد هستند. آنچه از بخش حملونقل انتظار میرود این است که دیده شود؛ متأسفانه حتی در دوران کرونا که پس از جامعه سلامت، رانندگان بیشترین خدمت را کردند، هیچ رسانهای از آنها تقدیر نکرد.
فعالیت حملونقل در شرق مازندران ادامه دارد
وی درباره وضعیت شرق مازندران گفت: در شهرستان بهشهر، بندر امیرآباد به عنوان نقطه اصلی بارگیری فعال است. رانندگان ما در حال فعالیت هستند. فقط دو مورد بسیار محدود از ایجاد مزاحمت و سنگپراکنی گزارش شد که خوشبختانه پیگیری شد و مشخص شد این افراد خارج از صنف بودند.
رئیس کمیسیون حملونقل، ترانزیت و لجستیک اتاق بازرگانی ایران افزود: کارخانههای سیمان کیاسر، نکا، صنایع MDF، غنچه و دیگر واحدهای تولیدی استان مازندران، خصوصاً در شرق استان فعال هستند. رانندگان بهشهری، نکایی و دیگر شهرهای شرقی استان همچون همیشه در صحنه هستند و به فعالیت خود ادامه میدهند. امید داریم که این فعالیتها گستردهتر هم خواهد شد.
لزوم پیگیری جدی و دلسوزانه مشکلات رانندگان
معالوصف، باید خطاب به مسئولان ذیربط بگوییم که اجرای شتابزده طرح سهنرخی شدن گازوئیل، بدون در نظر گرفتن پیچیدگیهای میدانی و سهمیههای ناعادلانه، صدای نارضایتی را در دل صنفی زحمتکش و راهبردی زنده کرده است. اما این صدا، نه شعار است و نه تهدید؛ بلکه بازتابی است از یک مشکل کلیدی، صدایی که باید شنیده شود قبل از آنکه از مدار گفتگو خارج شود.
گزارش: وجیهه یخکشی
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : 0